DELTA štiti vrijednosti. Štedi energiju. Pruža udobnost.

Krovne folije

Građevinsko fizikalna i klimatska opterećenja krovne konstrukcije zahtijevaju kompleksnu slojnu strukturu od specijalnih materijala. S DELTA-krovnim folijama na raspolaganju su u praksi dokazana i građevinsko-tehnički besprijekorna rješenja za sve slučajeve primjene.

Gdje se i zašto krovne folije primjenjuju?

Osnovno što je potrebno razlikovati je vrsta kosog krova na koji se krovne folije postavljaju.
Dok su se nekad krovne konstrukcije izrađivale sa dvije zone ventiliranja (iznad i ispod krovne folije odnosno daščane oplate) zahtjev koji se postavljao pred krovne folije bila je isključivo vodonepropusnost odnosno zaštita od mogućeg prodora vode, snijega i prašine. Odvođenje vlage iz toplinske izolacije se vršilo putem ventilirajućeg sloja ispod krovne folije odnosno daščane oplate a ne kroz samu krovnu foliju.

Zbog tog ventilirajućeg sloja bilo je moguće koristiti bitumensku paronepropusnu traku kao i ostale paronepropusne folije.

Danas se gotovo sva krovišta izvode samo s jednim ventilirajućim slojem i to iznad krovne folije položene na daščanu oplatu ili toplinsku izolaciju. Zato je potrebno primijeniti paropropusne DELTA-krovne folije kako bi se vlaga iz izolacije sigurno odvodila kroz krovnu foliju a ne putem dodatnog ventilirajućeg sloja.

Velika pogreška je polaganje bitumenske trake ili paronepropusnih folija na krovište s jednom zonom ventiliranja što se često sreće u praksi a što u konačnici dovodi do truljenja toplinske izolacije i samog krovišta zbog nemogućnosti odvođenja vlage.

S druge strane odnosno s unutarnje strane krovišta, između unutarnje obloge krovišta i toplinske izolacije, koriste se DELTA-parne brane koje su za razliku od krovnih folija potpuno paronepropusne i sprječavaju prodor vlage iz stambenog prostora u toplinsku izolaciju. Dodatno one sprječavaju prolaz zraka kroz krovište i time značajno pridonose uštedi energije.

I zapamtite, krovište je pouzdano onoliko koliko je pouzdan svaki njegov detalj!

Proizvodi